Solsystem

Solvärme

I ett samhälle som ständigt går framåt och vart stort fokus valt att riktats mot grönare liv så har också solvärmen som en naturlig del blivit allt mer efterfrågad. Att ta del av den naturliga energin och form av solens strålar som ständigt finns omkring oss helt gratis är något av det bästa man kan göra för att minimera den nuvarande miljöpåverkan. Renare energi får man helt enkelt leta efter, och använder du ditt solsystem rätt så kommer du också att få tillgång till den billigaste energin på marknaden idag.

Framtiden för solsystemen ser ljus ut och man räknar med att solvärme ska komma att bli en självklarhet för uppvärmning av vatten och avlopp i kommande tid.

SoletAer

Det här är en av de modernaste produkterna på marknaden som producerar tappvarmvatten genom att kombinera solens värme och den inbyggda värmepumpen. Ett perfekt alternativ för alla de som söker ett sätt att minska sina varmvattenkostnader på. Under de soliga dagarna på året sommaren och tidig höst värmer SoletAer med hjälp utav solens strålar upp hemmets tappvatten och under nätter och kallare perioder så tar varmvattenberedaren över ansvaret.

  • När du använder SoletAer kommer du i fortsättningen enbart att behöva betala för 1 av 3 duschar per år.
  • När solen skiner är ert varmvatten gratis.
  • Produkten är enkel att installera mot en nuvarande elberedare.
  • Också perfekt för vedeldare som inte vill behöva elda sommartid för varmvattnets skull.

En unik lösning

SoletAer fästs upp på husets fasad och kopplas därefter till en befintlig varmvattenberedare. Därefter så rår den om sig själv. Resultatet känns direkt både för er plånbok och för vår miljö.

Det som gör just den här produkten så unik är dess driftsäkra och enkla solvärmelösing som helt saknar expansionskärl, säkerhetsventiler och glykolblandning. När solens strålar ligger på kommer ert varmvatten att vara helt gratis och vid behov så går er inbyggda vatten-/luft-värmepump in och kompenserar upp så att ni aldrig står utan varmt vatten.

Enkelt, energieffektivt, miljövänligt och ekonomiskt lönsamt. Precis så som det bör vara.

soletaer-logo

solklart

 

soletaer-funktion

Fördelar med solvärme

Solvärmens miljöpåverkan

En av de absolut främsta fördelarna och det starkaste argumentet för att investera i solvärme är just dess minimala påverkan på vår natur och vårt klimat. Det är den renaste energikällan som finns på marknaden idag. Utsläppen från dess drift är knappt nämnvärd och man ser till produktionens miljöpåverkan så är den helt enkelt försumbar i förhållande till energin som kan återfås och dess livslängd.

Ekonomi

Att investera i ett solsystem är både smart för plånboken och för miljön. Solens strålar är helt kostnadsfria och driftkostnaderna för de olika solvärmesystemen är i sin tur försumbara. De kräver minimalt med service och livslängden i sin tur är lång. Även om man lägger ut en enligt många saftig summa vid själva inköpet så har man alltså ändå igen det på sikt. En annan fördel är också att man blir mindre påverkad av elprisernas höjningar. 

Livslängd och underhåll

Med tanke på systemens livslängd så har man igen sin investering ganska snart. Under den tid som de sedan finns där och värmer upp vatten och rum så kräver de också oerhört lite i form av underhåll och tillsyn. Det viktigaste för dess funktion är det installatören som rår över då det mest väsentliga för dess funktion rör just utformningen utav systemet. Med rätt system och rätt installation kommer värmeanläggning att fungera med färre driftstörningar och fungera optimalt som komplement till andra värmekällor.

Intresserad?
Är du intresserad eller vill ha mer information?
Ring oss på +46 (0)8-62 68 780 eller +46 (0)70 51 49 203.
Ni kan också maila oss på info@thermovent.se

Få er kostnadsfria offert från Thermovent!

Oavsett om ni är intresserade av installation av värmepumpar, värmesystem, solsystem eller någon av våra produkter så är ni alltid välkomna att kontakta oss på Thermovent för en konstandsfri offert!

 

KLICKA HÄR